MM Sport | Blog

 • USA - største byer og hovedstad i hver af de 50 stater

  USA består af 50 stater + hovedstaden Washington DC + nogle oversøiske territorier der ikke er stater men som er områder med tilknytning til USA. Blandt andet Puerto Rico.

  Washington DC

  Tit ofte er det ikke den største by og den mest tungtvejende by rent øknomisk der er hovedstad. Man forsøger at balancere tingene lidt så alt ikke bliver for koncentreret.

  Her kommer der en liste over hvilke byer er de dominerende i hver af de 50 stater.

  Først kommer den største by derpå hovedstaden. Hvis den største by er hovedstaden står der kun et enkelt bynavn udfor en given stat.

  Alaska - Anchorage, Juneau

  Alabama - Montgomery

  Arkansas - Little Rock

  Arizona - Phoenix

  California - Los Angeles , Sacramento

  Colorado - Denver

  Connetticut - New Haven, Hartford

  Delaware - Wilmington, Dover

  Florida - Miami , Tallahassee

  Georgia - Atlanta

   

  Hawaii - Honolulu

  Idaho - Boise

  Illinois  - Chicago , Springfield

  Indiana - Indianapolis

  Iowa - Des Moines

  Kentucky - Louisville, Frankfort

  Kansas - Wichita, Topeka

  Louisiana - New Orleans, Baton Rouge

  Maine - Portland, Augusta

  Maryland - Baltimore, Annapolis

   

  Massachusetts - Boston

  Michigan - Detroit, Lansing

  Minnesota - Minneapolis, Saint Paul

  Missouri - Kansas City, Jefferson City

  Mississippi - Greater Jackson, Jackson

  Montana - Billings, Helena

  Nebraska - Omaha, Lincoln

  Nevada - Las Vegas, Carson City

  New Hampshire  - Manchester , Concord

  New Jersey - Jersey City, Trenton

   

  New Mexico - Albuquerque, Santa Fe

  New York - New York City, Albany

  North Carolina - Raleigh

  North Dakota - Fargo, Bismarck

  Ohio - Cleveland, Columbus

  Oklahoma - Oklahoma City

  Oregon - Portland, Salem

  Pennsylvania - Philadelphia, Harrisburg

  Rhode Island - Providence

  South Carolina - Charleston, Columbia

   

  South Dakota - Sioux Falls, Pierre

  Texas - Houston / Dallas Metroplex , Austin

  Tennessee - Nashville

  Utah - Salt Lake City

  Vermont - Burlington, Montpelier

  Virginia - Richmond

  Washington State - Seattle, Olympia

  West Virginia - Charleston

  Wisconsin - Milwaukee, Madison

  Wyoming - Cheyenne

 • De 7 mest ikoniske klubtrøjer i Europa

  Utroligt mange klubber og utroligt mange kombinationer af farver og grafiske elementer. På trods heraf er visse trøjer særligt ikoniske og hæver sig over mængden. Enten på grund af en klub's historie der gør at den er i stand til blive gjort synonym med en bestemt farve/design. Eller pga. et unikt design som ikke kendes fra andre eller kun sjældent ses i øvrigt.

  Fodboldtrøjer på tørresnor

  Et studie fra et engelsk universitet viser at de hold der spiller i farven rød har en lille fordel, hvis man kontrollerer for en række andre variabler. Måske herfor er farven rød meget populær hvilket også gør det svært at have en virkelig ikonisk rød trøje der hæver sig over andre røde trøjer. Mange klubber vil gerne forbindes med rød. F.eks. Man Utd, Liverpool, Bayern, Benfica, Roma og Silkeborg.

  Fodboldtrøjer har som regel vertikale striber mens rugby trøjer har horizontale striber.

  De fleste trøjer var ret simpelt konstrueret op til engang i 1970erne. Derefter begyndte man så at gøre lidt mere ud af detaljerne - en trend der om noget er blevet accentueret senere.

  Som nummer 7 på listen har vi Celtic, der med deres grønne og hvide trøjer med tværgående striber har en meget unik trøje. Samtidigt er den grønne reference til Irland og med baggrund i klubbens katolske ophav også en væsentlig detaljer at have for øje.

  Nummer 6 er Ajax fra Amsterdam. Deres hvide trøjer med en massiv rød barre i midten er meget karakteristisk. Hvordan de kommet frem til denne konstruktion skal jeg ikke kunne sige men hvis man ser trøjen er man ikke i tvivl om hvem klubben er.

  Nummer 5 på listen er Arsenal. Arsenal er tæt på at have en Ajax ligende trøje eller omvendt men der er en væsentlig forskel i detaljen. Arsenal er en 100% rød krop med hvide ærmer. Helt tilbage da klubben blev stiftet var trøjen gul. Derfor har Arsenal tit en gul udebane trøje der for mange Gunners fans er mindst ligeså ikonisk som hjemmebane trøjen.

  Her tager vi så en pause og konstaterer at efter rød er blå nok den mest populære farve for en fodboldklub hvad angår trøjerne. Mange klubber har således blå f.eks. Chelsea, Everton, Leiceister, Schalke, Rangers, Hoffenheim etc. Derfor er det også sværere at lave en virkelig ikonisk blå trøje specielt når man også skal konkurrere med det italienske landshold.

  Nummer 4 på listen er Palermo. Palermo er så vidt vides den eneste klub der spiller i den ultra cool lyserøde farve. Juventus var vist nok oprindeligt i lyserød men er senere skiftet til sorte og hvide striber inspireret af Notts County. De har til gengæld ofte en lyserød udebane trøje. Men Palermo er til gengæld altid i lyserød på hjemmebanetrøjen. Very cool.

  Nummer 3. Vi har på 7. pladsen haft tværgående striber men det er nu på tide at udevide temaet så denne gang går vi efter de vertikale striper. Juventus ejer ganske enkelt de sort og hvide striper! BiancoNeri som klubben kaldes i Italien og de zebra stribede som man kan høre andre steder. Ganske vist er Notts County og Newcastle også i sorte og hvide striper men hvis man ser en sort-hvid striber trøje og ikke kan se logo mv. tænker man automatisk på Juve - la vecchia signora.

  Dortmund er blandt de få klubber der bruger gul og deres gul/sorte farver er også meget markant associeret med BVB. Men gul i fodbold generelt ejes af Brasilien. Så derfor er Dortmund lige på kanten til at kunne komme indenfor i det gode selvskab, men ikke helt.

  Nummer 2 bliver FC Barcelona. Blau Grana og de blå-røde vertikale striper er som med Juventus helt automatisk associeret med den katalanske stolthed selvom der givetvis også er andre klubber der bruger denne kombination. Dog ikke ret mange. Det er sjældent man ser blå og røde striper hos andre klubber end Barca.

  Nummer 1 på listen er den eneste klub der ejer en hel grundfarve square and fair uden dikkedarer. En farve som ikke er blå eller rød, som ikke er gul eller grøn, en farve der ikke er lyseblå, sort, lilla, brun, orange men som helt enkelt er hvid.

  Real Madrid.

  Ganske vist spiller klubber som Lyon, Tottenham, Sevilla, Marseille, Leeds U mfl. også i hvid men der er kun en klub der for alvor bliver associeret med denne farve og det er los Blancos. Real Madrid går også hele linien ud og spiller i et helt hvidt sæt hvor der ikke er nogen specifik kontrast farver der skal matche det hvide. Meget klassisk og meget enkelt.

 • De 5 mest klassiske landsholdstrøjer!

  Nu da vi hverken får et EM eller et OL i 2020 og ej heller et udvidet VM for klubhold ja så må vi jo nøjes med et amerikansk præsidentvalg som hovedbegivenheden. Om man så omfatter dette som en sportsbegivenhed eller ej er så en anden sag.

  Men når man nu får en sådan tænkepause leveret ja så kan man jo ligesågodt udnytte den til noget nyttigt. Som for eksempel at reflektere over hvilke 5 landshold der har de mest ikoniske trøjer. Trøjen bliver jo nogle gange sat i scene af shorts og strømper så man kunne også udstrække det til at være hele sættet, uniformen så at sige. De fleste landshold har jo en traditionsbundet trøje/sæt der sjældent laves meget om på. I visse tilfælde er trøjen så ikonisk at den sågar antager et kælenavn. F.eks. Les Bleus om Frankrig med reference til den blå spilletrøje.

  Brasil World Cup final 1970

  Brasilien går under navnet Canarinhas , de små kanariefugle, og har dette øgenavn vi den gul, grønne trøje. Den trøje flankeres af blå shorts og hvide strømper. Så er alle farverne fra flaget bygget ind.

  los blanco celestes

  Argentina går under kælenavnet, alba-celeste, hvilket betyder de hvide og lyseblå. Dette er farverne i flaget og ligeledes farverne omkring floden La Plata med himlen og vandet. La Plata betyder sølv fordi vandet nogle gange kan være sølvlignende hvilket af praktiske årsager så er oversat til hvid i trøjeregi. Sorte eller mørkeblå shorts + hvide strømper fuldender den klassiske argentinske uniform fra den sydamerikanske fodboldgigant.

  Gli Azzurri home kit

  De azurblå italienere også kaldet Gli Azzurri må også anses for at have en af de mest klassiske uniformer af alle. Hvorfor Italien har en blå trøje og ikke noget med grøn, hvid, rød skal jeg ikke kunne sige. Bortset fra den hvide farve til shorts, som jeg kan være valgt som kontrast og uden relation til flaget ja så er der faktisk intet som helst der relaterer til det italienske flag. Men blå og Italien har alligevel en tæt forbindelse via fodbolden!

  Orange Holland

  Oranje - ja når orange dukker op ved man godt hvad holdet er eftersom Holland vel er det eneste hold overhovedet der optræder i en orange hjemmebane trøje i Europa. Typisk spiller Holland med hvide short og orange strømper.

  Spanien kaldes La Roja, de Røde, men utroligt mange hold spiller i rødt så det er ikke noget særligt i sig selv. Tyskland spiller i hvidt men det gør England og USA også. NZ er ganske the All Blacks i rugby men i fodbold nøjes de med at være the All White.

  Ireland World Cup 2002

  Så valget på den 5. og sidste der kommer på listen bliver et hold der ikke klarer sig specielt godt rent sportsligt men som på mange måder ejer den grønne farve: Irland. I en VM sammenhæng er Mexico måske mere kendt for grøn, men i andre sammenhænge er der ikke meget grønt over Mexico mens Irland er den grønne Ø. Så vi holder fast ved Irland som dem der har mest ret til at lægge beslag på grøn som deres signatur farve.

  Kroatien hjemme trøje - tern

  Derudover bliver vi nok også til at få Kroatien hentet ind. Den ternede trøje er jo virkelig unik så de fortjener også en plads på listen der hermed på udvides fra 5 til 6 hold ))

 • De 5 bedste VM slutrunder i historien 1930-2030

  VM historien løber snart 100 år. VM har lige fra starten været afholdt med 4 års mellemrum, ingen undtagelser. Dog blev slutrunderne i 1942 og 1946 aflyst pga WWII.

  Derfor når vi 100 års jubilæumsturneringen forhåbentlig i Uruguay/Argentina, Paraguay i 2030 vil der være afholdt i alt 23 turneringer.

  5 ud af 23 er altså omkring 18% af totalen.

  VM finalen 1986

  Men inden vi kaster os over de bedste slutrunder hvilke har så været de værste ?

  Nummer 1 har ikke været afholdt endnu men bliver helt sikkert Qatar 2022. Ghastly.

  Andre kalamiter har ligeledes fundet sted hver gang FIFA har prioriteret penge og politik over fodbold. 1994 i USA, 2020 i Korea/Japan, 2010 i Sydafrika har alle været yderst mangelfulde mht stemning og atmosfære.

  Derudover synes 1962 turneringen i Chile at være den hvor der er færrest overleveringer fra blandt turneringer afholdt i efterkrigstiden.

  2026 i USA med Canada og Mexico som sekundære partnere skal nok blive en god turnering. 2030 i Uruguay, Argentina bliver det helt sikkert!

  Via udelukkelsesmetoden kan vi allerede reducere tallet fra 22 til 17. Derfra trækker vi de 3 der fandt sted inden WWII fra også. Så har vi 14 tilbage fra perioden 1950 til og med 2018. (4 styks fra perioden er allerede ude). 5 ud af 14 er en noget lettere opgave.

  1966 i England

  1970 i Mexico

  1982 i Spanien

  1986 i Mexico

  2006 i Tyskland

  Mexico har afholdt 2 af de bedste VMs og Italien har vundet 2 af de bedste VMs. Tyskland har tabt 3 finaler.

  Altså skulle vi kunne regne med at hvis Italien vinder over Tyskland ved VM 2026 i USA/Mexico vil det blive et fremragende VM.

 • B. Fernandes #18 Man United trøje

  Ny spiller i Manchester United der har gjort det så godt fra start at allerede i februar måned blev han kåret som månedens spiller i Premier League.

  Bruno har fået nummer 18 som jo er det tidligere Paul Scholes nummer så det er der en vis ære i at bære.

  B. Fernandes 18 trøje

  Om Bruno så ender med at blive en ny Paul Scholes må tiden vise.

  B. Fernandes 18 front trøje

 • Vinicius 25 trøje | Real Madrids nye angreb

  Ronaldo efterlod et kæmpe hul oppe foran efter at han smuttede til Juventus. Selvom Real Madrid ikke har fundet en direkte afløser til at lave de 40-50 mål der manglede med Ronaldos afgang ja så er kollektivet nu begyndt at fylde om ikke andet en del af hullet ud.

  Og fremtiden tegner lys med de unge brasilianske stortalenter Vinicius og Rodrygo.

  Rodrygo 27 og Vinicus 25

  Derudover er gode gamle Benzema der blev indkøbt sammen med Ronald tilbage i 2009 også begyndt at levere en del oppe foran.

  Benzema 9 trøje - RM hjemme

  Trykket er fra Sporting ID. Ærmemærker til Champions League kommer fra selvsamme firma. La Liga mærket til de spanske kampe kommer fra Sipesa. Trøjerne leveres af Adidas.

  Vinicius startede med nummer 28 men har nu indtil videre arbejdet sig ned på nummer 25. Lad os se hvor kurven ender.

 • Haaland 17 trøje | Dortmund hjemme 2020

  Det norske supertalent Erling Haaland er skiftet til Borussia Dortmund i den tyske Bundesliga og har fået en fantastisk start i sin nye klub. Målene suser ind på stribe.

  Haaland Dortmund hjemme trøje

  Bundesliga ærmemærke fra Deko Graphics samt Dortmund spilletrøje fra Puma.

  Haaland 17 tryk

  Trykket på trøjen leveres af Avery Denisson. Firmaet der også står bag FC Barcelona tryk samt Premier League trykket.

 • Ibrahimovic 21 trøje | Zlatan tilbage hos AC Milan

  Efter nogle sæsoner hos LA Galaxy i den amerikanske MLS var det tid for en retur billet til Europa for Zlatan. Ibra havnede hos sin gamle kærlighed AC Milan hos hvem han havde tilbragt en række succesfulde sæsoner.

  Både nummer 9 , 10 og 11 var imidlertid optaget så Zlatan må indtil videre tage til takke med nummer 21.

  Ibrahimovic 21 hos AC Milan

  Bliver til mere end blot en halv sæson hos milaneserne kunne man godt forestille sig at nummeret bliver skiftet ud. Men indtil videre er det kun en 6 måneders kontrakt.

  Ibrahimovic hos AC Milan

  Trøjerne kommer fra Puma mens at Stilscreen leverer ærmemærker + navn og nummer tryk.

 • Eriksen 24 trøje | Christian Eriksen til Inter i Milano

  Rygterne havde svirret hele sommeren men intet sket. Og så pludselig i januar kom der en ny klub på banen: Inter fra Milano med tidligere Chelsea træner Antonio Conte som træner.

  Tottenham skulle tjene lidt mønt, Eriksen ville gerne videre i livet og i karrieren, Inter ville gerne sikre sig en langvarig kontrakt. Altså fik man det lavet og alle parter fik lidt af det de ville have.

  Eriksen 24 Inter hjemme

   

  Eriksen har fået nummer 24 indtil videre. Det kunne muligvis godt tænkes at det bliver skiftet ud med nummer 7 eller nummer 23 til sommer. Men man har valgt ikke at lave det store nummer ud af skiftet og blot afleveret et nummer der var ledigt i truppen.

  Eriksen 24 og Conte

  Trøjerne kommer fra Nike. Trykket kommer fra Stilscreen. Serie A ærmemærke kommer ligeledes fra Stilscreen.

 • Manchester United 3. trøje | Man Utd tredje sæt 19/20

  Manchester United 3. trøje bliver blandt de sidste der kommer på gaden fra adidas til sæsonen 19/20.

  Man Utd 3. trøje 19/20

  En lyserød , orange kontrast i logoer betyder nok at trykket bliver i samme farve. Dog kun til Cup turneringerne. I Premier League kommer de nok til at følge temaet fra sponsorlogoer nemlig hvid.

1 til 10 af 861

Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 87