Pris Match -5%

Pris Match -5%

Det er nu blevet populært med at indføre prismatch så et firma matcher priserne hos en eller flere konkurrenter i markedet.

Man kunne også kalde det prissegmentering. Man giver de kunder der er meget prissensitive en lavere pris end de kunder ikke gider bruge tid på at undersøge markedet for et givet produkt i detaljen og derfor ikke nødvendigvis er bekendt med hvilke muligheder der er for at spare på et identisk produkt.

Hvorfor så ikke blot købe hvor det er billigst ? Måske man skal have flere produkter og vil helst købe det hele samme sted, måske man har en særlig præference for at købe hos en bestemt forretning, måske der er hurtigere levering eller lavere fragt udover selve produktet. Der kan være mange forskellige grunde.

De fleste prismatches består i at man matcher prisen krone for krone og øre for øre. Vi introducerer nu imidlertid en anden model hvor vi udover at matche prisen også giver folk en decideret fordel ved at skifte forhandler. Vi underbyder nemlig konkurrenterne ved først at matche prisen og derpå trække 5% af den nye prismatchede pris. Et eksempel. En trøje koster hos MM Sport 550 kr. og hos en anden forhandler 500 kr. Via prismatch bliver prisen til 500 DKK rent. 5% af 500 DKK er 25 DKK den prisen kunden kommer til at betale er således 475 DKK.

Hvad er reglerne og undtagelserne så i forbindelse med denne price match.

Prissammenligninger gælder kun med firmaer registreret i Danmark, altså med dansk CVR nummer. F.eks. har adidas.dk ikke dansk CVR nummer men handler udfra Holland eller Belgien hvor selskabsskatterne er lavere for multinationale da de selv kan forhandle en given sats med regering eller delstat. XXL.dk er et norsk firma der har adgang til milliarder af olie kroner via den statslige norske oliefond og de opererer udfra Norge og er således heller ikke inkluderet. Firmaer der er inkluderet er de store danske sportskæder som sport24.dk , sportmaster.dk og intersport.dk - men altså ikke international InterSport forretninger som er del af den internationale kæde.

Yderligere undtagelser fra reglen er særlige kampagne tilbud af kort varighed hvor der bliver givet procenter på en given vare, men hvor den normale pris er højere. Men hvis et par strømper i udgangspunktet koster 110 kr. hos en forhandler men 130 kr. hos MM Sport ja så gælder prismatchningen. Vejledende udsalgspris er ikke udgangspunktet men derimod markedsprisen hos en given forhandler på det danske marked og som ligeledes konkurrencemæssigt er underlagt samme regelsæt som MM Sport, dvs. love og regler gældende for virksomheder med virke i Danmark.

Vejledning:

Hvis du ønsker at gøre brug af ordning skal du finde et identisk produkt på en anden dansk website og derpå gøre os opmærksom herpå via telefon eller email. Derpå skifter vi prisen så du kan bestille til den lavere pris.

Det er vigtigt at det ikke er nok med et generisk prismæssigt altså en type af produkt. Det skal være det helt identiske produkt før at reglen træder i kraft.

Et eksempel. Et Real Madrid sengesæt med dyne betræk og hovedpude betræk i hvid til 200 DKK. Kan ikke matches med et Real Madrid sengesæt i sort til 300 DKK på mmsport.dk - Kun hvis det er det identiske sengesæt i sort med samme mål og samme EAN/UPC kode ja så træder prisudligningen og de -5% i kraft.

Hvis en trøje kan findes hos en anden forhandler i størrelse Small og hos mmsport i en størrelse Large ja så gælder pricematch heller ikke. Small og XXL er som regel yder størrelser der er sværre at komme af med og der kan derfor være godt grunde til hvorfor en Small ikke er det samme værd som en Large set med sælgers øjne.

Og produktet skal være den ægte vare så det er ikke nok henvise til salg af en trøje til 100 DKK man har fundet via Facebook da denne med garanti ikke er original.

God prisjagt!

HI